Loopbaan ontwikkeling

  • Zin in een carrièreswitch?
  • Helder krijgen wat je nou écht wilt in je werk?
  • Je leiderschap ontwikkelen?
  • Loop je vast in je werk? Of wil je dit voorkomen door te werken aan je wendbaarheid?
  • Optimale voorbereiding op een sollicitatie?

Soms zijn er ontwikkelingen, omstandigheden of persoonlijke dilemma’s die leiden tot de behoefte aan herbezinning op werk en loopbaan. Loopbaanbegeleiding kan je helpen meer bevrediging uit het werk halen of keuzes te maken als je op een kruispunt in je carrière staat.

Diamantwijze®

De begeleiding is maatwerk en wordt volledig afgestemd op jouw behoefte en situatie. Het is dus altijd een traject dat bij jou past. Met behulp van de Diamantwijze® kunnen we vanuit zes perspectieven naar jouw situatie kijken. Je gaat scherper zien wat jouw wensen en doelen in werk zijn en effectief richting geven aan je eigen loopbaan.

Het eerste deel van de loopbaanbegeleiding is gericht op zelfverkenning. Ik help je helder te krijgen wat je kwaliteiten, behoeftes en drijfveren zijn. De materialen die je daarbij gebruikt zorgen er voor dat je verder komt dan wat je al wist. Indien van toegevoegde waarde doe je een drijfverenanalyse. Je drijfverenprofiel laat zien waar jij door gemotiveerd wordt en in welke werkomgeving jij het best tot je recht komt.
Je ontwikkelt een toekomstvisie met duidelijkheid over wat jij wilt en kunt. Dit resulteert in een persoonlijk profiel dat weergeeft wat jij te bieden hebt.

In het tweede deel van de loopbaanbegeleiding staat de vraag  “Wat voor werk en werkomgeving past bij mij?” centraal. Het resultaat is een zoek- en ontwikkelprofiel en een persoonlijk actieplan. Indien je wilt, schenken we aandacht aan netwerken en bereiden we samen je sollicitaties voor.

Als er persoonlijke belemmeringen zijn om je doel te bereiken kunnen we daar door coaching in combinatie met  ReAttach aan werken.