ReAttach

De sterke combinatie van coaching met systemisch werken, drijfveren en ReAttach maakt het mogelijk om daadwerkelijk tot de gewenste verandering te komen.

ReAttach is een relatief nieuwe, vriendelijke en effectieve methode om de verwerking van informatie, emoties en gebeurtenissen te verbeteren en het stressniveau te verlagen. Door denkopdrachten en lichte ritmische aanraking van je handen (het zgn. ’trommelen’) wordt de gelijktijdige verwerking van meerdere zintuiglijke prikkels gestimuleerd. Dit leidt tot controle over de emoties, ontspanning en overzicht en er ontstaat ruimte voor positieve veranderingen. Cliënten ervaren door ReAttach een ‘opgeruimd hoofd’, minder klachten en minder stress. ReAttach versterkt de mentale kracht, waardoor je weer beter kunt functioneren.

Voor wie is ReAttach geschikt?

ReAttach is heel geschikt bij:

  • Stress of burn-out klachten
  • Vermoeidheid
  • Overprikkeling
  • Onrust in het hoofd of concentratieproblemen
  • Problemen met plannen en organiseren
  • Onzekerheid, faalangst of niet lekker in je vel zitten
  • Spanningsklachten die boosheid, onrust enz. veroorzaken
  • Angsten of depressieve gevoelens
  • Emotionele verwerking van nare gebeurtenissen

ReAttach kan als losstaande behandeling ingezet worden of in combinatie met een coachtraject. Als ReAttach wordt toegepast in een coachtraject, versnelt en versterkt dit het proces met een positief effect op het resultaat als gevolg.

Hoe werkt ReAttach?

Als er in de informatie- en prikkelverwerking een belemmering optreedt kan het gebeuren dat het hoofd letterlijk ‘vol’ raakt met onverwerkte informatie. Het lukt dan bijvoorbeeld niet meer om dingen los te laten. Bij ReAttach ligt de focus niet op het herbeleven van gebeurtenissen, maar op het stimuleren van informatieverwerking. Zo kun je je hoofd ‘opruimen’. Het effect is dat je beter slaapt en beter in staat bent om met je vraagstuk om te gaan. Cliënten ervaren hernieuwde energie, zitten beter in hun vel, voelen zich emotioneel meer in balans en hebben een betere ‘grip’ op het leven.
ReAttach werkt krachtig maar vriendelijk en wordt meestal ervaren als een prettige en ontspannende behandeling.

Hoe verloopt een ReAttach behandeling?

Door middel van stemgebruik, denkopdrachten en lichte ritmische aanraking van uw handen (het zgn. ’trommelen’) wordt verwerking van meerdere zintuiglijke prikkels tegelijk gestimuleerd en komt het informatieverwerkingsproces op gang. Het spanningsniveau, de concentratie en de emotiebeleving worden in balans gebracht. Verstorende invloeden zoals overprikkeling of vastbijten in details maken plaats voor overzicht en inzicht.

ReAttach is een methodiek waarbij je niet hoeft te praten en het is niet nodig dat trauma’s of nare gebeurtenissen opnieuw beleefd worden.

Gemiddeld zijn er vijf behandelingen, verspreid over een periode van drie maanden.

ReAttach bij stress en burn-out.

ReAttach is een opmerkelijke, snelwerkende en in de praktijk bewezen methode voor het wegnemen van onder andere klachten in verband met stress en burn-out.
Indien je last hebt van stress, bij een burn-out of een dreigende burn-out, of als je je futloos en vermoeid voelt zonder dat daar een lichamelijke oorzaak aan ten grondslag ligt, zul je baat hebben bij ReAttach. Een ReAttach behandeling kan ook terugval na een burn-out voorkómen.

Meer weten over stress of burn-out?

Overige informatie

ReAttach is ontwikkeld door Dr. Paula Weerkamp-Bartholomeus. De interventie is wetenschappelijk onderbouwd en de publicatie van haar werk heeft in 2015 de Clinical Neuropsychiatry Award gewonnen. In 2021 promoveerde ze op dit onderwerp en verkreeg de graad van doctor aan de Universiteit van Maastricht. Meer informatie is te vinden op www.reattach.nl