Stress

Enige mate van stress hoort bij het leven en is niet altijd alleen maar negatief. Stress heeft bijvoorbeeld een functie bij het detecteren van gevaar, zonder stress kunnen we niet leren. Stress zorgt er voor dat je op het juiste moment een topprestatie kunt leveren. Na een stressmoment keert je lichaam terug naar het normale niveau en kan het zich weer herstellen.

Te lang te veel stress heeft wél negatieve gevolgen. Het herstelvermogen van het lichaam gaat dan afnemen en je krijgt lichamelijke klachten. Deze stressklachten kunnen zich uiten in de vorm van bijvoorbeeld hartkloppingen of slaapproblemen. Ook kun je mentale problemen ervaren zoals gevoelens van onzekerheid en depressieve gedachten. Je hebt het gevoel dat je niet langer opgewassen bent tegen een situatie of dat je niet langer kunt voldoen aan de eisen die aan je gesteld worden. Je kunt je niet meer ontspannen en tot rust komen.

Toepassing van Reattach heeft tot doel jouw stressniveau zodanig te verlagen dat je beter slaapt, minder last hebt van negatieve gedachten en een hernieuwde energie ervaart.

Literatuur:
Prof. dr. Elke Van Hoof schreef een interessant artikel over de voor- en nadelen van stress. Klik hier om dit te lezen.